Skjoldungestien

Turfakta
Tur ID: 24SKJ
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-31 oct
Varighed:
3 dage / 2 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
3.000 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne vandring foregår på Skjoldungestien med base i den smukke middelalderby Roskilde. Roskilde har en spændende historie og menes at være opstået ca. 980, da Harald Blåtand opførte en kirke og sandsynligvis en kongsgård på stedet. Midt i byen ligger den imponerende domkirke (UNESCO verdensarv) og kort derfra den smukke Roskilde Fjord. På turen bor du centralt i Roskilde og skal opleve den varierede natur i Nationalpark Skjoldungernes Land.

 • Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land, som er opkaldt efter den mytiske sagnkongeslægt.
 • Vandring gennem området ved Gl. Lejre, hvor der er spor efter skibssætninger og kongehaller.
 • Gåtur i Roskilde by til vikingeskibe, domkirken og fjorden.
 • Indkvartering på dejligt hotel i Roskilde.
 • Vandring i varieret natur ved fjord, søbred, skov og ådale.
DAG 1: ANKOMST TIL ROSKILDE

Ankomst starter i Roskilde, hvor du indkvarteres på hotel. Kommer du tidligt, anbefaler vi, at du går en tur rundt i den smukke by Roskilde, som er en af Danmarks ældste byer. Du kan gå forbi Roskilde Domkirke, der er UNESCO verdensarv – bygget i teglsten i gotisk stil og som rummer 38-40 kongegrave. Du kan også gå forbi Roskilde Kloster, vikingeskibene, havnen og fjorden. (-/-/-).

Efter en dejlig morgenmad går du til stationen og tager toget til Lejre. Dagens vandring begynder i Lejre, hvorfra du følger Skjoldungestien til Hvalsø. Den første strækning på Skjoldungestien går forbi kongehaller, Sagnlandet og gennem området ved Ledreborg Slot. Naturen er smuk, varieret og let kuperet. Ruten følger ådale, går gennem flere skovområder og langs Bølle Sø og Avnsø. Om eftermiddagen når du målet for dagens vandring, som er Hvalsø Kirkeby. Herfra tager du toget retur til Roskilde. Dagens vandring er ca. 21 km. (M/F/-)

Efter morgenmaden har du en kort togtur til Lejre. Dagens vandring begynder i Gl. Lejre og herfra skal du vandre en flot strækning ad Skjoldungestien til Roskilde. Turen går igennem langstrakte ådale, og det smukke landskab langs Kornerup Å, forbi søer, gennem skov og forbi kulturhistoriske monumenter. Den sidste del af turen går langs den imponerede Roskilde Fjord og slutter ved Roskilde Domkirke. Her slutter turen. Dagens vandring er ca. 17 km. (M/F/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
Overnatning i dobbeltværelser på et godt hotel i Roskilde by (fast base). Alle værelser har eget bad og toilet. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.

FORPLEJNING
Turen er inklusiv morgenmad to dage og madpakke to dage (vandredage). Derudover kan du fylde kaffe på termokanden på vandredagene. Aftensmad er for egen regning (restaurant, cafe, take-away mm).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet i turen (Morgenmad/Frokost/Aftensmad)

VANDRINGERNE
Dagsvandringerne er på hhv. 21 og 17 km. Underlaget er en blanding af asfaltveje, grus-, græs- og skovstier.

På turen har du fast base, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Roskilde. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted, med offentlig transport eller privat bil. Der er gratis parkering ved hotellet og flere steder i området.

Start: Turen begynder ved hotellet i Roskilde, ca. 1,4 km fra Roskilde Station. Se www.rejseplanen.dk

Slut: Turen slutter i Roskilde efter ca. 17 km vandring. Fra Roskilde Station er der bus- og togforbindelse til hele landet. Se www.rejseplanen.dk

OM SKJOLDUNGESTIEN
Skjoldungestien går igennem Nationalpark Skjoldungernes Land. Skjoldungestien følger langstrakte ådale, søer og skov og forbi kulturhistoriske monumenter. Nationalparken er opkaldt efter den mytiske sagnkongeslægt, hvis hovedsæde ifølge sagnfortællinger lå i Lejre-området. Området omkring Lejre er særlig rigt på historie og her findes spor af skibssætninger og kongehaller – hvis historie går tilbage til vikingetiden. Nationalparken Skjoldungernes Land blev indviet i 2015.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Madpakke inkl. kaffe til din termokande, “dag 2” og “dag 3”
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad
 • Drikkevarer
 • Enkeltværelse, kr. 750
 • Ekstra nat før/efter turen inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 500 pr. person / enkeltværelse kr. 800 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.