Vagabond Tours

Bornholm ad Kyststien, 5 dage

Turfakta
Tur ID: 24BOR-5
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
15 apr-30 sep
Varighed:
5 dage / 4 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
6.200 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne vandring går ad kyststien rundt om Bornholm. Turen starter i Gudhjem på Bornholms nordkyst og slutter i Rønne. Du vandrer således på Bornholms østkyst og sydkyst. Du vandrer både langs uspolerede klippekyster og oplever de kilometerlange, hvide strande. Turen går også gennem smukke kystskove, over fredelige strandenge og forbi brusende vandfald. Ruten leder dig gennem flere havne og små hyggelige byer langs kysten. Her mærker du øens rolige puls og kan smage på lokale madvarer i særklasse.

Undervejs overnatter du på hoteller og vandrehjem, og din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted. Hvis du ankommer tidligt til Gudhjem, kan du sejle til Christiansø (dagstur eller aftentur).
Se også 4-dages vandreturen på Bornholm.

 • Oplev Bornholms fantastiske kyster med de kridhvide sandstrande, dramatiske klipper og spændende geologi.
 • Smag på nogle af øens mange, lækre fødevarespecialiteter.
 • Oplev øens mange havne, og de hyggelige og maleriske kystbyer.
 • Mulighed for en ekstra dag i Gudhjem og en tur til Christiansø.
 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.
DAG 1: ANKOMST TIL GUDHJEM

Ankomst til Gudhjem og indkvartering på overnatningssted. Du kan ankomme når som helst på dagen. Gudhjem ligger på Bornholms nordkyst og er Danmarks eneste bjergby. Hvis du kommer i god tid, anbefaler vi, at du går en tur og ser nærmere på den hyggelige by. Fra Gudhjem sejler der færger til øgruppen Ertholmene (med bl.a. Christiansø). (M/-/-)

Evt. ekstra nat Gudhjem kan bestilles, hvis du f.eks. ønsker en dagstur til Christiansø før start på vandreturen. I højsæsonen er der aftentur til Christiansø fra Gudhjem (afg. kl. 15.00 og retur kl. 19.30).

Fra Gudhjem følger kyststien den gamle redningssti, som snor sig gennem klippeporte til Melsted. Efter Melsted, ned mod Kobbeåen, løber kyststien både langs stranden i en lille bugt, på klipper og over et afgræsset klippeoverdrev. Kobbeådalen byder på mulighed for en afstikker ind i en imponerende sprækkedal. Om foråret blomstrer både hvide, gule og blå anemoner i skovbunden i dalen. Videre langs landevejen mod Saltuna, hvorefter ruten drejer af og atter leder dig ud til klipperne. En bro fører over den dybe sprækkedal Randkløve Skår, og ned mod Bølshavn med sine velholdte gamle bindingsværkshuse, yndige haver og den lille havn klemt inde mellem de lave klipper. Efter Bølshavn og Listed følger du stien østpå. Først gennem Nordskoven og lidt senere gennem åbent granitlandskab. Så er du fremme ved Svaneke, Danmarks østligste købstad, som i 2013 blev kåret som landets smukkeste. Udover at være en smuk by, byder Svaneke også på mange muligheder for kulinarisk forkælelse. Her kan du både nyde lokalbrygget øl, delikatesse flødeboller og frisklavede bolsjer. Overnatning ved Svaneke. Dagens vandring er ca. 16 km. (M/-/-)

Fra Svaneke følger ruten kysten mod sydøst forbi Svaneke Fyr og ned mod Frenne Havn og Frenne Odde. Herfra går stien først gennem skov og dernæst ud i det åbne land med flotte udsigter over de lave klipper og havet. Her er masser af fugleliv, og kystslettens vegetation er præget af næringsfattig jordbund. Her vokser både almindelige planter som enebær, hedelyng, hunderose, bregner, slåen og brombær, samt mere sjældne planter som bl.a. svalerod. I Årsdale vidner de store skorstene på de gamle røgerier atter om, at her kan man få sig en røget specialitet. Fra Årsdale fortsættes langs kysten mod Nexø – Bornholms næststørste by med øens største fiskerihavn og forfatteren Martin Andersen Nexø’s barndomsby. Landskabet er præget af skærgårdsagtige klippeformationer, og du kommer forbi adskillige gamle skanser, som er tidligere forsvarsværker mod angreb på kysten. Fra Nexø følger du vejen ud af byen, og drejer af på stien mod Balka Strand. Er du interesseret i fugle, er dette område ved Nexø Sydstrand særligt interessant, idet det er vildtreservat. Følg stien gennem Balka Lyng og ned til Balka Strand, som er en af Bornholms bedste badestrande. Overnatning ved Balka Strand (2 nætter). Dagens vandring er ca. 15 km. (M/-/A)

Fra Balka Strand bugter kysten og stien sig udenom Snogebæk og Broens Odde ned til Bornholms sydligste punkt, Dueodde – stranden med verdens fineste sand. Er vejret godt, er der mulighed for at bade. Fra Dueodde følger kyststien stranden til pynten ved Kødtønden, som er en stor og næsten vanddækket sten, 50 meter ude i vandet. Et stykke efter Kødtønden forlader stien stranden, og leder dig op forbi Slusegård Vandmølle og Café Slusegård, som ligger i et smukt naturområde. Fra Slusegården fortsættes videre langs kysten forbi den lille Bakkerne Bådehavn i Østre Sømark. Efter Vester Sømark kommer du til fiskerlejet Boderne med dejlige badestrande. Kort transfer retur til overnatning ved Balka Strand. Dagens vandring er ca. 20 km. (M/-/A)

Dagens etape, turens sidste ind mod Rønne, foregår en god del af dagen langs strand og klinter. Efter en kort transfer til Boderne går man vestpå mod Sose Bugt og Sose Odde. Bornholms sydkyst er kendt for sine lave kystklinter med spændende, gamle geologiske lag. I klinterne langs Sose Bugt kan man bl.a. finde lag af kul, sand og ler, som er op mod 175 millioner år. Fra Sose Odde fortsættes mod den lille landsby Arnager. Arnagers historie kan spores tilbage til 1500-tallet, og gennem tiden har fiskere fra området forsøgt at anlægge en havn, som blev ved med at sande til. I 1884 byggede man Bornholms første såkaldte ø-havn, som ligger for enden af en knap 200 meter lang træbro. Det gav dybt vand til bådene, og det sand, som havet flyttede langs kysten, kunne passere under broen. Fra Arnager går turen nord om Bornholms Lufthavn, gennem Stampen, Onsbæk Plantage og naturområdet Galløkken ind til Rønne. Turen slutter i Rønne. Dagens vandring er ca. 20 km. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller og vandrehjem. Køjesenge kan forekomme. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.

Overnatningsstederne varierer i standard, da du overnatter på en kombination af hotel, pensionat og vandrerhjem. Nogle steder er der værelse med eget bad og toilet og andre steder med delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab. Værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.

Vandreruten følger kyststien på Bornholm, og leder dig igennem alle de større (og mindre) kystbyer undervejs. Nogle overnatningssteder når man ved at gå et stykke væk fra vandreruten.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad, samt aftensmad dag 3 og dag 4. Frokost er for egen regning, og madpakke kan bestilles på overnatningsstedet (husk at give besked aftenen før).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Dagsvandringerne er på mellem 15 og 20 km. I dag-til-dag-programmet er der angivet et antal kilometer pr. dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag afhænger af, hvilket overnatningssted der er reserveret til dig, og hvor tæt på/langt fra ruten det ligger.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

REJSEN DERTIL
Start: Turen starter i Gudhjem på Bornholms nordkyst. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted. Der er færgeforbindelse til Rønne fra Ystad (Sverige) og Køge. Fra Rønne er der offentlig bus til Gudhjem (ca. 1 time). Se https://www.bornholmslinjen.dk og www.rejseplanen.dk.

Slut: Turen slutter om eftermiddagen i Rønne (efter ca. 20 km vandring). Der er færgeforbindelse til Ystad (Sverige) og Køge. Evt. ekstra nat i Rønne kan bestilles.

KYSTSTIEN
Kyststien på Bornholm følger, som navnet antyder, kysten hele vejen rundt om øen. Vandreruten er ca. 120 km og uden tvivl en af Nordeuropas smukkeste kyststier. Ruten følger primært de gamle redningstier og strandene, men flere steder kommer man også op i højden, og får fantastiske udsigter over klippekysterne og Østersøen. Kyststien byder i det hele taget på en utrolig varieret natur, hvor man både vandrer langs kilometerlange hvide sandstrande, over storslåede lyngheder og kystoverdrev, på højtbeliggende og vindblæste klippestier, gennem dramatiske, bregnefyldte og duftende sprækkedale, forbi larmende vandfald og gennem dybe og stille skovområder.

Stien leder dig også gennem Bornholms mere end 30 havne og små fiskerlejer, hvor der – blandt meget andet – er rig mulighed for at nyde nogle af øens mange kulinariske indslag, samt smage på noget af det Bornholm er allerbedst til – røgede fiskespecialiteter. På kyststien venter en spændende, af og til krævende, men meget belønnende tur, og både sind og hjerte tager noget fantastisk med hjem.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Aftensmad, “dag 3” og “dag 4”
 • Persontransfer “dag 4” og “dag 5”
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af kort med indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

 

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad, dog inkluderet “dag 3” og “dag 4”
 • Frokost/madpakke
 • Enkeltværelse, kr. 2700
 • Tillæg som solo-rejsende
 • Ekstra nat i Gudhjem inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 800 pr. person / enkeltværelse kr. 1800 pr. person)
 • Ekstra nat i Rønne inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 525 pr. person / enkeltværelse kr. 1050 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Vi har tidligere været på Bornholm og synes godt om den smukke ø. Vandreturen med Vagabond Tours var skøn – især den smukke strækning fra Gudhjem og til Balka Strand.

K. Flensborg, Hadsund

Kyststien var fantastisk, og alt fungerede godt. Det var top professionelt. Tak for en meget fin tur. See you soon!

B. Kamstrup, København

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.