Vagabond Tours

Vandring i nationalparken Pyrenæerne, komfort (7 dage)

Turfakta
Tur ID: 33PYR-K
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
15 jun-30 sep
Varighed:
7 dage / 6 nætter
Sværhedsgrad:
Udfordrende-Svær
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere.
8.450 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

I Pyrenæerne finder du nogle af Europas allerflotteste bjerglandskaber.. På denne tur vil du blandt andet opleve de berømte “cirkusdale” Estaubé og Gavarnie – og du kommer tæt på både det højeste bjerg i de franske Pyrenæer og på et af de længstfaldende vandfald i Europa! Du vandrer gennem naturskønne dale, hvor landskabet skifter fra det idylliske til det barske, langs bjergrygge med panoramaudsigter og over alpine pas i storslåede omgivelser. Du overnatter både i hyggelige bjergbyer og i mere afsides hytter midt i det vældige landskab. Turen starter i Lourdes, videre til den smukke gamle kurby Cauterets, går gennem Parc National des Pyrénées og slutter i Gavarnie med udsigt til den berømte dal af samme navn. 

  • Oplev de berømte “cirkusdale” i Pyrenæerne, bl.a. Gavarnie med et af Europas længstfaldende vandfald.
  • Bo på hyggelige hoteller og i naturskøn bjerghytte, hvor du spiser godt.
  • Nyd opholdet i de smukke gamle kurbyer Lourdes, Cauterets og Luz Saint Sauveur (også kendt fra Tour de France).
  • Du vandrer langs smukke bjergsøer, gennem storslåede dale, ad høje bjergrygge og over vilde pas.
  • På de idylliske græsgange går køer, får og geder, som leverer råvaren til den lækre lokale ost.

Denne tur findes også med overnatning i sovesal.

DAG 1: ANKOMST TIL LOURDES (EN NAT)

Turen starter i Lourdes, som ligger ved foden af Pyrenæerne, 130 km sydvest for Toulouse. Byen har været et kendt pilgrimsmål for katolikker i over hundrede år. Du ankommer i løbet af dagen og indkvarteres på dit hotel. (-/-/-)

Vi har arrangeret en transfer fra Lourdes til startstedet for din vandretur ved Pont d’Espagne. Herfra vandrer du mod refugiet Oulettes de Gaube (2151 m). Du oplever et landskab af en anden verden: Gaube-søen og dens gletcher-dal, hvor pyrenæisk stenbuk og murmeldyr holder til. Ankomst til Oulettes de Gaube. Foran dig har du den højeste top i de franske Pyrenæer, Vignemale/Pique Longue (3298 m), en lodret klippevæg på 900 m med en gletscher ved foden. Tilbage til Cauterets ad den legendariske pyrenæer-rute, GR 10. Du kan vælge at gå hele vejen tilbage til Cauterets eller tage bussen fra Pont d’Espagne. Overnatning i Cauterets. Vandring 17 km eller 24 km og 6 – 7,5 time. Højdemeter op 800 henholdsvis 700 / ned 1350 henholdsvis 700. (M/F/A)

Dagen starter med en kort transfer fra Cauterets til Pont d’Espagne. Du skal i dag gå rundt i Marcadau dalen. Her vil du komme forbi flere store søer med turkisblåt vand, som ligger i helt op til 2400 meters højde. På din vej tilbage mod Pont d’Espagne passerer du Refuge Wallon og går gennem skove og forbi vandfald. Overnatning i Cauterets. Vandring ca. 20 km og 7 timer. Højdemeter op 1000 / ned 1000. (M/F/A)

En exceptionel vandrerute via Riou-passet (1949 m). Nyd den sublime og uendelige panorama- udsigt over Pyrenæerne og de tilstødende dale. Nedstigning mod Luz over græsgange og gennem små landsbyer, ankomst til kurbyen Luz Saint Sauveur. Overnatning i Luz. Vandring ca. 22 km og 7,5 time. Højdemeter op 1200 / ned 1400. (M/F/A)

En kort transfer bringer dig fra Luz St Sauveur til Lac des Gloriettes. Fra Gloriettes søen fortsætter ruten op langs Estaubé-dalen til Hourquette d’Alans (2430m) med en vidunderlig panorama-udsigt. Er vejret godt, er der mulighed for at bestige bjerget Pic Piméne, som rejser sig 2801 m over havet. Derfra fortsætter turen ned til Gavarnie-dalen, hvor du overnatter. En meget spændende dag i bjergene. Vandring uden Pic Piméné ca. 15 km og 5,5 time. Med Pic Piméné ca. 20 km og 7,5 time. Højdemeter op 750 henholdsvis 1200 / ned 1050 henholdsvis 1500. (M/F/A)

Du hentes om morgenen og køres til passet Col des Tentes. Fra to højdedrag i Cavarnie-cirkeldalen – Le Pic des Tentes med 2322 m og Le Pic de Pahule med 2292 m – har du mulighed for at opleve storslåede udsigter. Tilbage i passet går det nedad mod hjertet af dalen, og du når Pouey Aspé dalen og Bellevue plateauet gennem Port of Boucharo på den spansk-franske grænse. Du kan rigtigt betragte Gavarnie cirkeldalen og kommer forbi et af Europas højeste vandfald (423 m). Om eftermiddagen har vi arrangeret en transfer til dig fra Gavarnie til Lourdes. Dagens vandring er ca. 19,5 km og 7 timer. Højdemeter op 650 / ned 1450. (M/F/A)

Turen slutter efter morgenmaden og det er tid at tage afsked med Pyrenæerne. (M/-/-)

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen er der 6 overnatninger. Du overnatter i dobbeltværelse på hotel 4 nætter og 2 nætter i dobbeltværelse i en bjerghytte (gîte). Eventuel ekstra nat før eller efter turen kan bestilles i henholdsvis Lourdes.

FORPLEJNING
Turen er inkl. fuld pension fra morgenmad dag 2 til morgenmad dag 6. Morgenmad og aftensmad serveres på overnatningsstedet og frokost medbringes som madpakke fra overnatningsstedet. Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 6 dages vandring. På dag 4 og 5 vandrer du til et nyt overnatningssted. Opstigning pr. dag er på mellem 570 og 1200 højdemeter, nedstigning på 570 og 1500 højdemeter. De enkelte dagsvandringer er af mellem 3½ timer og 8 timers varighed (plus pauser). Det er en fordel at være i god form og være vant til at vandre.

Turen er inklusive kørsel af bagage. Man bærer således kun en lille rygsæk med de ting, man skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra et overnatningssted til det næste. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk/bærerem, trolley).

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Lourdes. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Du kan flyve til Toulouse (alternativ: Bordeaux). Herfra er der offentlig transport (tog) til Lourdes. 

Slut: Turen slutter i Lourdes efter morgenmaden.. Du kan flyve retur til Danmark fra Toulouse (alternativ: Bordeaux), hvortil der er offentlig transport (tog) fra Lourdes.

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen, som angivet i din afrejseinformation. Der er 1800-2000 km fra Danmark til Lourdes.

INKLUSIVE
• Overnatning i delt dobbeltværelse
• Helpension (fra morgenmad “dag 2” til morgenmad “dag 7”)
• Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
• Transfer fra Lourdes til Pont d’Espagne, “dag 2”
• Transfer fra overnatningssted til dagens startsted, “dag 3, 5 og 6”
• Busbillet retur til Cauterets, “dag 3”
• Transfer fra Gavarnie til Lourdes, “dag 6”
• Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
• Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
• Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
• Vagttelefon
• Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE
• Rejsen til turens startsted (fra DK)
• Enkeltværelse, kr. 1350
• Eventuel entré til nationalpark mv.
• Eventuel ekstra overnatning i Lourdes før og/eller efter turen (dobbeltværelse kr. 725 pr. person / enkeltværelse kr. 1150 pr. person)
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Vi har nu rejst med Vagabond Tours af 2 omgange. Først i Danmark, og senest i Harzen. Altid en god oplevelse, og hvor er det dog nemt med appen der er udviklet. Den indeholder alle informationer man har brug for.”

Emma Eriksen, Frederikshavn

”Vi valgte at rejse med Vagabond Tours da vi havde hørt godt om dem fra et vennepar. Kan kun sige at de levede op til forventningen! Alt var tilrettelagt godt, og længden på de enkelte dages vandring passede godt til os. Det regnede dog et par dage – men vejrguderne kan de jo ikke styre.”

Dorthe Andersen, Amager

Vil du vide mere om turene til Frankrig?

Kontakt Janni og Hanne som er dem ved mest om vores ture til Frankrig.