Bornholm ad Kyststien, 3 dage

Turfakta
Tur ID: 24BOR-3
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
15 apr-31 oct
Varighed:
3 dage / 2 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
3.450 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne vandring går ad kyststien på det nordøstlige Bornholm og byder på 48 kilometer smuk og meget varieret natur. Turen starter i Rønne og følger kyststien (med uret) til Gudhjem – en strækning, som er præget af klippekyster med imponerende klippeformationer, spektakulære udsigter, spækkedale og små hyggelige havnebyer. Her mærker du øens rolige puls og kan smage på lokale madvarer i særklasse. Turen slutter i Gudhjem om eftermiddagen efter endt vandring.

Undervejs overnatter du på hoteller og B&B, og din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted. 

 • Oplev Bornholms fantastiske kyster med de kridhvide sandstrande, dramatiske klipper og spændende geologi.
 • Besøg middelalderfæstningen Hammershus – Nordeuropas største borgruin.
 • Smag på nogle af øens mange, lækre fødevarespecialiteter.
 • Oplev flere af øens hyggelige og maleriske kystbyer.
 • Nyd vandringen, mens din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.
DAG 1: ANKOMST TIL RØNNE OG VANDRING TIL HASLE

Turens første dag er en vandredag. Du skal derfor ankomme til Rønne tidligt nok til, at du kan nå at gå dagens 12 km til Hasle. Fra havnen i Rønne, leder kyststien dig mod nord ud af byen. Snart kommer du til Antoinette Strand, hvorfra skovstien gennem Blykobbe Plantage fører nordpå. Videre langs den til tider stejle kyst forbi Sorthat-Muleby og Pyritsøen, den største af tre søer i området, der alle er dannet efter mange år med udgravning af ler. Videre gennem det måneagtige landskab ved Kultippen, skabt af deponeret sand, grus og kul fra Bornholms tidligere minedrift. Herefter følges badestranden nordpå op mod Hasle Røgeri. Fra Hasle tager du off. bus til dit overnatningssted. Dagens vandring er ca. 12 km. (M/-/-)

Du starter dagen med en kort bustur tilbage til Hasle, hvor dagens etape starter. Det meste af dagens vandring foregår med fantastiske udsigter over Østersøen. Er vejret klart, kan du se til Sverige, som ligger ca. 40 kilometer væk. Dagens vandring er smuk, men også fysisk krævende, og du skal nok få sved på panden. Ruten fører dig i dag forbi de to små fiskerlejer, Helligpeder og Teglkås. I området omkring klippeformationen “Jons Kapel” begynder højdemeterne at trænge sig på, først ned af en trappe, gennem en slugt og så op igen. Turen fortsætter mod det gamle granitbrud Ringebakkerne ved Vang, forbi “Pissebækken” med sit 15 m høje vandfald og den gamle borgruin Hammershus, som ligger smukt på toppen af en kæmpe klippeknude. Kysten nedenfor er et imponerende syn med sprækkedale, klippehuler og sjove klippeformationer som løve- og kamelhovederne. Fra Hammershus går kyststien forbi Hammerhavn og op forbi Salomons Kapel, en kirkeruin fra 1300-tallet. Videre op i højden og rundt om Hammer Odde med “Lille Fyr” dekorativt placeret i klippeterrænet. Fortsæt langs kysten mod Allinge-Sandvig. Overnatning i Allinge-Sandvig. Dagens vandring er ca. 19 km. (M/-/-)

Dagens vandring byder på lidt strabadserende vandring op og ned, men med smukke udsigter og dramatiske klippeformationer. Dagens endemål er det lille fiskerleje Gudhjem, Bornholms ældste handelsby og Danmarks eneste bjergby. Gudhjem-fiskerne var de første i Danmark, som begyndte at røge sild. Sydøst for Tejn og kort efter Bådsted Strand er det muligt at lave en lille afstikker ind i Døndalen – én af Bornholms ca. 65 sprækkedale, som rummer Bornholms, og Danmarks, højeste vandfald (20 m), samt utrolig mange forskellige planter. Fra Døndalen fortsætter stien mod Helligdomsklipperne, en strækning af forrevne og op til 20 meter høje kystklipper. Giv dig selv god tid til at opleve dette sted og nyd de mange indtryk. Her er utrolig smukt, uanset årstid og vejr. På trods af de mange trappetrin bør du også opleve “Sorte Gryde” – en ca. 60 meter dyb grotte ind i klipperne, gnavet af vind og vand. Fra Helligdomsklipperne løber stien på kanten af klipperne højt over havet, først lidt i skov, men så går det nedad og landskabet åbner sig i en skøn blanding af natur- og kulturlandskab med fårefolde og enge. Efter Røsted løber stien gennem et idyllisk landskab ned til Salene Bugt og videre ind mod Gudhjem. Turen slutter i Gudhjem, hvor du afhenter din bagage. Dagens vandring er ca. 17 km. (M/-/-)

Ekstra nat i Gudhjem kan bestilles, som evt. kan bruges på endagstur (færge t/r) til Christiansø.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter du i Allinge-Sandvig 2 nætter. På dag 1 vandrer du fra Rønne til Hasle, hvor du afhentes om eftermiddagen og køres op til overnatningsstedet i Allinge-Sandvig. Dag 2 afhentes du efter morgenmaden og køres retur til Hasle hvorfra du fortsætter din vandring mod Allinge-Sandvig. Du overnatter i dobbeltværelse på lokale hoteller og B&B. Køjesenge kan forekomme. Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg.

Overnatningsstederne varierer i standard, da du overnatter på en kombination af hotel, pensionat og vandrerhjem. Nogle steder er der værelse med eget bad og toilet og andre steder med delt bad og toilet. Fælles for alle overnatningssteder er det gode værtskab. Værterne vil gøre deres bedste for, at du får en god oplevelse.

Vandreruten følger kyststien på Bornholm, og leder dig igennem alle de større (og mindre) kystbyer undervejs. Nogle overnatningssteder når man ved at gå et stykke væk fra vandreruten.

FORPLEJNING
Turen er inklusive morgenmad. Frokost og aftensmad er for egen regning. Madpakke kan bestilles på overnatningsstedet (husk at give besked aftenen før).

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider der er inkluderet, eller ikke er inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Dagsvandringerne er på mellem 12 og 19 km. I dag-til-dag-programmet er der angivet et antal kilometer pr. dag. Dette er en ca. angivelse, idet antallet af kilometer pr. dag afhænger af, hvilket overnatningssted der er reserveret til dig, og hvor tæt på/langt fra ruten det ligger.

Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du kun bærer en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, kamera mm.

REJSEN DERTIL
Start: Turen starter i Rønne, og slutter i Gudhjem. Du skal selv sørge for at komme til turens startsted. Der er færgeforbindelse til Rønne fra Ystad (Sverige) og Køge. Se https://www.bornholmslinjen.dk og www.rejseplanen.dk. Vær opmærksom på at turens første dag også er en vandredag (12 km).

Slut: Turen slutter om eftermiddagen i Gudhjem (efter ca. 17 km vandring). Der kører offentlig bus mellem Gudhjem og Rønne. Fra Rønne er der færgeforbindelse til Ystad (Sverige) og Køge. Evt. ekstra nat i Gudhjem kan bestilles.

KYSTSTIEN
Kyststien på Bornholm følger, som navnet antyder, kysten hele vejen rundt om øen. Vandreruten er ca. 120 km og uden tvivl en af Nordeuropas smukkeste kyststier. Ruten følger primært de gamle redningstier og strandene, men flere steder kommer man også op i højden, og får fantastiske udsigter over klippekysterne og Østersøen. Kyststien byder i det hele taget på en utrolig varieret natur, hvor man både vandrer langs kilometerlange hvide sandstrande, over storslåede lyngheder og kystoverdrev, på højtbeliggende og vindblæste klippestier, gennem dramatiske, bregnefyldte og duftende sprækkedale, forbi larmende vandfald og gennem dybe og stille skovområder.

Stien leder dig også gennem Bornholms mere end 30 havne og små fiskerlejer, hvor der – blandt meget andet – er rig mulighed for at nyde nogle af øens mange kulinariske indslag, samt smage på noget af det Bornholm er allerbedst til – røgede fiskespecialiteter. På kyststien venter en spændende, af og til krævende, men meget belønnende tur, og både sind og hjerte tager noget fantastisk med hjem.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg) 
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app)
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Transport fra bopæl til turens startsted og retur
 • Aftensmad
 • Frokost/madpakke
 • Off. bus “dag 1” og “dag 2”
 • Enkeltværelse, kr. 750
 • Ekstra nat i Gudhjem inkl. morgenmad (dobbeltværelse kr. 600 pr. person / enkeltværelse kr. 850 pr. person)
 • Afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

Alle etaper har deres egen charme, men turene i klippelandskab er meget smukke og anderledes i forhold til den natur, vi ellers vandre i. kørsel af bagage fungerede perfekt. Tak for en god tur!

Annegrete, Odense

Vil du vide mere om turene i Danmark?

Kontakt Trine som er den der ved allermest om vores ture i Danmark.