The Great Glen Way, 8 dage

Turfakta
Tur ID: 30GLA
Turtype: Individual
Vandreture Vandreture
Hvornår:
01 apr-19 oct
Varighed:
8 dage / 7 nætter
Sværhedsgrad:
Moderat
Må hunde medbringes:
Nej
Bemærk:
Prisen er pr. person ved 2 personer. Bestilling kun mulig ved min. 2 deltagere. Tillæg for solorejsende - kontakt kontoret.
8.425 DKK
Når du booker en individuel tur er det altid på forespørgsel. Det betyder at din tur er ikke garanteret booket før alle overnatningssteder er bekræftet - og vi hæver ikke din betaling før vi har fået dette bekræftet.

Denne spændende rute i det skotske højland følger kløften The Great Glen og krydser dermed Skotland fra vest til øst. Den 117 km lange fjernvandrerute blev officielt åbnet i 2003 og blev hurtig meget populær på grund af sin særlige naturskønhed. Blandt Great Glens mange søer (som er forbundet af kanaler og floder) finder vi berømte Loch Ness. Vandreturen går dels ad højtliggende skovstier med smukke udsigter over søer og bjerge, dels ad gamle trækveje langs søer og vandløb. Du vandrer hver dag til en ny landsby, hvor en god seng venter. Turen starter i Fort William og slutter i højlandets hovedby, Inverness.

 • Kryds Skotland fra kyst til kyst gennem The Great Glen, som deler landet i to.
 • Ruten begynder i Fort William for foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis.
 • Nyd udsigten over Loch Ness (hav kameraet parat, hvis søuhyret Nessie skulle dukke op).
 • Bemærk det rige dyreliv af egern, hare, rådyr, ugler mm.
 • Nyd vandringen fra landsby til landsby gennem den spektakulære geologiske kløft.
 • Nyd den hyggelige atmosfære om aftenen, hvor du indkvarteres på hotel.
 • Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted.
DAG 1: ANKOMST TIL FORT WILLIAM
Du ankommer i løbet af dagen til Fort William, hvor du bliver indkvarteret før din vandring starter. (-/-/-).

Vandringen begynder for foden af Ben Nevis og går forbi ruinerne af det imponerende Inverlochy Castle fra 1200-tallet. Herfra fortsætter ruten til byen Corpach, hvor Caledonian Canal begynder. Her begynder rejsen langs Skotlands længste kløft. Du følger kanalen, og ruten fører dig forbi “Neptune’s Staircase”, som er en trappe af otte sluser. Sluserne, der oprindelig blev betjent med håndkraft, løfter bådene 19,5 m. Herfra får du nogle af de bedste udsigter over Ben Nevis. Du skal fortsætte ad ruten, indtil du når Gairlochy. (17 km) (M/-/-)

Denne anden vandredag følger omtrent vestbredden af Loch Lochy. Ruten går overvejende ad stille skovstier med høje bjerge, der rejser sig på begge sider af søen. Her er mange smukke scenerier. Du vandrer hele længden af Loch Lochy, før du kommer til dit overnatningssted. (19 km) (M/-/-)
Du vandrer på østsiden af Loch Oich. For enden af søen kommer du atter til den berømte Caledonian Canal. Dette er en af turens letteste vandredage, så du kan gå i et roligt tempo og tage dig tid til at nyde landskaberne undervejs. Når du har lagt Loch Oich bag dig, følger du kanalen til byen Fort Augustus, som ligger i sydenden af Loch Ness. Du ser nu den berømte sø udstrække sig foran dig. (17 km) (M/-/-)
Du følger vestbredden af Loch Ness. Ruten stiger op gennem skoven og holder sig relativt højt over søen hele dagen. Belønningen for dine anstrengelser er de fantastiske udsigter ud over Loch Ness (og måske et glimt af det mystiske søuhyre…) (13 km) (M/-/-)
I dag skal du igen vandre oven for Loch Ness og følge ruten på søens vestbred. Du får en fornemmelse af, hvor stor søen er, når du omsider kommer til halvvejsmærket ved landsbyen Bunloit. Her forlader du kort søbredden, idet du krydser bakkesiden og går ned til byen Drumnadrochit, Nessie-jægernes foretrukne tilholdssted og ikke langt fra Urquart Castle. (22 km) (M/-/-)

Den sidste dag er en lang vandring med en betydelig stigning i begyndelsen. Efter ca. 4 km forlader ruten Loch Ness og går op ad bjergsiden, mens du belønnes med en vidtstrakt udsigt over Loch Ness og kløften Great Glen. Nordpå ligger byen Inverness og slutningen af ruten. Du går ned gennem skov og møder floden Ness i udkanten af byen. De sidste få km følger du flodbredden for at ende i centrum af byen med udsigt over floden til Inverness Castle.

Du har vandret 117 km og krydset Skotland fra kyst til kyst langs den mest naturskabte rute, The Great Glen Way. Ved ankomst til Inverness lader du dig indkvartere på hotellet og beslutter så, om du har mest brug for at gå tidligt i seng, eller om det er tid til at fejre din succes! (29 km) (M/-/-)

NB: Etapen kan deles i to, men da der kun er få overnatningssteder på ruten vil den ene strækning være fra Drumnadrochit til Dochgarroch (22.5km) og næste strækning fra Dochgarroch til Inverness (6.5km).

Turen slutter efter en stille og rolig morgenmad. Hvis du har tid, kan du eventuelt udforske byen Inverness, før du begynder din hjemrejse, eller f.eks. tage bus eller tog til Glasgow eller Edinburgh og tage en ekstra nat her. (M/-/-

Ændringer mht. overnatningssteder kan forekomme, da der er tale om mindre familiedrevne hoteller med begrænset kapacitet. I tilfælde af pladsproblemer på overnatningsstederne er det muligt at indlægge en taxitransfer, så man overnætter to nætter på samme sted og bliver kørt frem og tilbage til vandrestien og kommer til at gå den planlagte rute.

Dagsprogrammet er udarbejdet med udgangspunkt i de senest tilgængelige oplysninger. Der tages forbehold for ændringer. Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer du hver dag til et nyt overnatningssted. Overnatning i dobbeltværelse på små hoteller, pensionater, bed & breakfast (B&B) og kroer. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg. Du bør være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at det vil lykkedes os at skaffe enkeltværelse på alle overnatningsstederne, men vi vil gøre vores bedste.

FORPLEJNING
Morgenmad (en fuld highland breakfast) er inkluderet i turens pris og serveres på de hoteller og pensionater, hvor du overnatter. Byerne sælger sandwich og snacks, så du kan proviantere før din vandring. Du kan også bestille et madpakke på overnatningsstedet, dog skal du huske at give køkkenet besked aftenen før (picnic-pakke betales lokalt). Om aftenen kan du enten spise på overnatningsstedet, på restaurant eller bar.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på 6 dages vandring fra overnatning til overnatning. Terrænet er afvekslende, som regel ad gode afmærkede stier, men indimellem kan det også være ujævnt og stenet. Din bagage bliver kørt frem til næste overnatningssted, så du bærer kun en lille rygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, regntøj, fotografiapparat mm. Du bedes bemærke, at denne service kun gælder på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstation. Man kan med fordel pakke sin bagage, så den nemmere kan bæres eller rulles (rygsæk, taske med bærerem, trolly).

EN TYPISK DAG PÅ TUREN
Du vågner i dit dejlige værelse og opdager, hvor let det er at komme ud af sengen, når der venter en fuldt tilberedt “highland breakfast”! Under morgenmaden, som serveres ca. kl. 8.00, kan du og din(e) medrejsende roligt planlægge drøfte dagens forestående vandring.

Efter morgenmaden pakker du din dagtursrygsæk og tjekker rutebeskrivelsen, før du er klar til vandringen. Den byder måske på en bjergtur eller en lettere rute gennem et lavere liggende skovområde.

Når du ankommer til dit næste overnatningssted, vil der være tid til at blive frisket op med et varmt brusebad før aftensmaden.

På denne tur arrangeres kørsel af bagage på de strækninger, hvor du vandrer. Det er med til at gøre din tur mindre krævende. Din pakke med afrejseinformation (som sendes til dig før din afrejse) indeholder alle nødvendige dokumenter, kort rutebeskrivelse mm.

Ved slutningen af turen vil du have en følelse af tilfredsstillelse over at have krydset Skotland fra vest til øst. Du vi have vandret gennem fascinerende bjergscenerier og nydt det kammeratlige fællesskab med andre vandrere langs ruten.

REJSEN DERTIL
Turen starter i Fort William. Du skal selv sørge for at ankomme til startsted for turen (med fly, tog, bus/taxi eller bil).

Start: Du kan flyve til Glasgow eller Edinburgh, hvorfra det tager hhv. ca. 3 og 5 timer fra stationen med tog eller bus til Fort William, hvor turen starter.

Slut: Turen slutter i Inverness efter morgenmad på dag 8. Herfra er der tog- og busforbindelser til lufthavnene i Glasgow og Edinburgh med en rejsetid på 4-6 timer.

INKLUSIVE

 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 • Kørsel af bagage mellem overnatningssteder (1 stk. maks. 18 kg)
 • Morgenmad
 • Vandreprogram og rutebeskrivelser (adgang til Vagabond Tours’ app) – rutebeskrivelser er på engelsk
 • Mulighed for print-selv af rutebeskrivelse og indtegnede ruter
 • Vandrekort (sendes pr. post med GLS)
 • Vagttelefon
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted (fra DK)
 • Frokost/madpakke
 • Aftensmad
 • Ekstra overnatning i Fort William inkl. morgenmad (kan bestilles, kr. 900 per person i dobbeltværelse / enkeltværelse kr. 1300)
 • Ekstra overnatning i Inverness inkl. morgenmad (kan bestilles, kr. 900 per person i dobbeltværelse / enkeltværelse kr. 1275)
 • Ekstra overnatning i Glasgow (kan bestilles, kr. 900 per person i dobbeltværelse / enkeltværelse kr. 1300)
 • Evt. ekstra nat i Dochgarroch (etapen “dag 7” deles i to) kr. 1100
 • Enkeltværelse (kan bestilles, kr. 4000
 • Tillæg som solorejsende)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Tidligere rejsende fortæller:

“Turen var fantastisk og levede op til vores forventninger. Ruten passede os perfekt og naturen var utrolig. Vejret var skotsk – fire årstider på en dag! Vi oplevede slud, sne, regn og høj solskin – men det var bare en del af oplevelsen. Jeg har sjældent oplevet så meget gæstfrihed som på denne tur. Indkvarteringen på de valgt B&B var i absolut topklasse og transport af bagage forløb fejlfrit.”

M. F. Andersen, Aalborg

“Stierne er tydeligt markeret og jeres guide var uundværlig – takket være den fik vi nogle gode madoplevelser. Hele turen har været helt fantastisk.”

M. Lund, Valby

Har du spørgsmål til turen?

Kontakt os, så vender vi retur hurtigst muligt.